Què és un dron i com funciona?

Els drones són vehicles aeris no tripulats (UAV) de mida petita a mitjana. Tenen la capacitat de volar de forma remota i autònoma i mantenir un nivell de vol controlat i sostingut. Els sistemes aeris no tripulats o drones, combinen robòtica i aviació. Poden ser propulsats per un motor elèctric, a reacció o de combustió interna. A més, compten amb els equips més avançats: GPS, control de radars, infrarojos i càmeres d’alta resolució.

Com funcionen els drons?

Els drones funcionen com altres formes de transport aeri, com helicòpters o avions: els motors s’encenen, s’activen i les hèlixs giren per aconseguir el vol. Després, el pilot controla el vol des de terra usant un control remot. Molts drones tenen la capacitat destablir automàticament el seu rumb. Això és gràcies al GPS incorporat, que sajusta per arribar a la destinació especificada.

La ruta és gravada per càmeres i el pilot pot veure la seva imatge des de la tripulació. La majoria dels models de drones solen tenir quatre hèlixs, encara que hi ha models amb tres, sis o fins i tot vuit. Les hèlixs solen tenir pales bessones i, per mantenir l’aeronau estable a l’aire, dues hèlixs giren en una direcció i l’altra gira en direcció oposada.

Cada drone té un “controlador de vol central” que està dissenyat per mantenir l’estabilitat. A més, el dispositiu mesura la força i direcció del camp magnètic i actua com una brúixola. El controlador rep informació sobre la ubicació del dron mitjançant GPS i després envia la informació al controlador de velocitat (control electrònic de velocitat), que permet que el motor faci servir la velocitat necessària, fent que el vol sigui més segur i estable.

Perquè s’utilitzen els drones?

Els drones es poden utilitzar per a una varietat de propòsits, des de l’ús comercial fins a la inspecció i l’enginyeria d’infraestructures i l’ús recreatiu. A continuació, us enumerem alguns possibles usos dels drones:

  • Control de trànsit.
  • Medició dincendis i observacions climàtiques.
  • Defensa militar de lespai aeri.
  • Inspecció arqueològica.
  • Produccions audiovisuals.

A Zetta Dron utilitzem els drones per realitzar inspeccions en edificació i indústria, seguiment i monitorització d’obres i per a fotografia i vídeo per al sector immobiliari entre molts altres usos.