Tot el que cal saber sobre l’ús dels drons

La innovació tecnològica ha comportat l’arribada dels drons. Aquests vehicles aeris no tripulats (UAV), en inici van ser un element propici per a l’oci. Després, es van convertir en una eina de treball per facilitar els procediments que solien ser complexos i requerien major inversió en temps i recursos.

Quins són els requisits per a l’ús de drons?

En pocs anys, la legislació, les condicions d’ús i l’objecte d’utilitzar els drons han canviat significativament. A continuació, enumerem algunes condicions que s’han de complir a l’utilitzar-los:

  • Posseir llicència d’UAV per pilotar.
  • Volar en hores del dia i sota òptimes condicions meteorològiques.
  • Mantenir lluny d’edificis en ciutats i de llocs habitados.
  • Mantenir una distància mínima de 500 metres entre el pilot i el dron.
  • Volar a una alçada no major als 120 metres .

Mitjançant l’Estudi Aeronàutic de Seguretat, el Pla de Vol, Manual d’operacions i complint amb els requisits d’AESA, podem volar a qualsevol lloc.

Quins tipus d’ús pot donar-se als drons?

Els drons actualment constitueixen una eina de treball primordial que abasta múltiples àrees. Aquest tipus de tecnologia té alta demanda en infraestructura, edificació, agricultura i transport.

L’aplicació de drons en infraestructura permet el manteniment i l’inventari d’actius, així com la detecció d’intrusos i la seguretat de el lloc. També possibilita la supervisió i seguiment de projectes.

D’aquesta manera, els drons garanteixen mesuraments a través de les fotografies que capturen, a un cost reduït enfront de la tradicional utilització de l’helicòpter. En carreteres i autopistes poden detectar incidents de manera efectiva, entre altres funcions.

En edificació es fan servir per a aixecaments topogràfics, inspeccions en llocs inaccessibles per a diagnosi i detecció de patologies, manteniment d’edificis. Podem veure on la vista no arriba.

Definitivament, utilitzar drons estalvia temps, augmenta l’eficiència i l’automatització de les operacions. Es preveu que mitjançant una nova legislació es permeti explorar més amb aquesta tecnologia per a l’ús professional.