Inspeccions d’infraestructures amb drons: coneix els seus avantatges

La utilització de drons és cada vegada més emprada en diverses àrees. En l’àmbit de l’món industrial les inspeccions d’infraestructures amb drons proporcionen múltiples avantatges, amb eficiència, precisió i seguretat en els treballs.

Per què utilitzar drons en la inspecció d’infraestructures?

L’ús d’aeronaus no tripulades, els coneguts drons, està contribuint significativament en l’eficiència en inspeccions d’infraestructures des de dalt. Les empreses estan apostant cada dia més per l’ús d’aquests aparells, a causa de les múltiples avantatges que proporcionen:

Disminueixen les despeses operatives

Actualment, la presència de les aeronaus no tripulades aporta el gran benefici d’obtenir plànols aeris, des varietat d’angles, sense haver de pagar alts costos per això, el que fins llavors es limitava a l’ús d’avions i helicòpters, que a la fi de comptes resulta més costós i menys eficient.

Disminueix riscos laborals

Els drons redueixen significativament els riscos d’accidents laborals des de les altures. Abans, els inspectors tenien l’obligació de moure sobre les infraestructures per determinar els detalls i avenços de l’obra, situació que ara mereix només la gestió dels drons.

Garanteix precisió i perfecció

La mida i les característiques de l’dron permet accedir a zones de difícil accés, la qual cosa resulta molt eficaç en la inspecció d’obres d’infraestructura. L’equipament de l’dron amb càmeres termogràfiques assegura la transmissió de preses aèries de valor per l’inspector.

Dia a dia la innovació tecnològica va guanyant terreny en el desenvolupament industrial. Un clar exemple d’això és la utilització de drons en la inspecció d’obres d’infraestructura, que assegura eficiència i qualitat en els treballs que abans implicaven grans riscos per al personal.